Category Archives: Абортус

  • -
спонтан абортус

Репродуктивна загуба. Како да се справам?

Репродуктивната загуба преставува загуба на дете или неостварување на желбите и соништата на индивидуата за деца или семејство.
“Read More”

  • -
последици од абортус

Последици од абортусот

Физички последици од абортусот

За жал, ниту еден искусен специјалист нема да даде 100% гаранција дека  абортусот  ќе помине без компликации и дека нема да останат последици. Станува збор затоа дека абортусот може да биде реална закана за здравјето, како и за животот на жената.

“Read More”

  • -
абортус техники

Абортус: Техники

Абортус

Под абортус се подразбира прекинување на бременоста пред плодот да биде способен за живот надвор од телото на  мајката.

Во нашата држава со закон е дозволено да се изврши абортус до 10 недела од бременоста. Доколку жената сака да абортира после овој период, мора да поднесе барање до првостепена или второстепена комисија која ќе одлучи во однос на тоа дали има индикации за абортус.

“Read More”


За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.