Category Archives: Бременост

  • -
бременост

Вашето здравје во бременоста: Што треба да јадете?

Ако се храните здраво додека сте бремена, си помагате себе си и му помагате на вашето бебе правило да се развива и расте и тоа ќе ве одржува во добра кондиција.

“Read More”

  • -
развој на бебе

Ембрионален и фетален развој на бебе

1 ден  – Во моментот кога сперматозоидот и јајце клетката ќе се соединат, започнува нов живот. Во моментот на зачнувањето, сите карактеристики на бебето,  вклучувајќи го полот, бојата на коста, бојата на очите се веќе  одредени.

развој на бебето

“Read More”

  • -
рана бременост

Симптоми на рана бременост

Во текот на бременоста телото на жената поминува низ многу промени.

Некои од вообичаените симптоми на рана бременост се:

“Read More”


За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.