Category Archives: Животни приказни

  • -
абортус

Близначки

Во почетокот на 2015, бевме гости во една емисија на една од националните телевизии каде зборувавме повеќе за нас и нашата работа во „Лидија“.  ен ден по нашето гостување во емсијата добивме телефонски повик од еден  брачен пар. Тие ја гледале емисијата претходната вечер и побараа да се сретнат со нас со цел да поразговараме малку повеќе околу нивната моментална ситуација. Овој брачен пар бараше помош и повеќе информации за тоа каде може да направат абортус.

“Read More”

  • -
советување

„Ако не сакаш, не мора да го сториш тоа. Бори се!“

Елена беше грижлива мајка на четири убави девојчиња. Отсекогаш сакала да има три деца, но животот ги изненади со близначки, па во моментот беа горди родители на четири деца. Никогаш ни не помислувала дека повторно ќе треба да купува тест за бременост. Нејзиниот сопруг и рекол дека е сигурен дека внимавал, но циклусот и доцнеше.

“Read More”

  • -
советување

Дали ќе можам? Дали ќе успеам?

Бојана беше млада мајка на две дечиња, а помалото од нив две имаше само 9 месеци. Таа сега беше повторно бремена. Бидејќи оваа бременост беше непланирана, Бојана беше многу исплашена и сметаше дека е пребрзо да има уште едно дете. Многу ја измачуваше и плашеше фактот дека сама ќе треба да се грижи за три деца, бидејќи нејзиниот сопруг често е отустен и патува надвор од државата поради работата.

“Read More”

За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.