Репродуктивна загуба. Како да се справам?

  • -
спонтан абортус

Репродуктивна загуба. Како да се справам?

Репродуктивната загуба преставува загуба на дете или неостварување на желбите и соништата на индивидуата за деца или семејство.
“Read More”

  • -
посвојување

Абортус или посвојување? Одлука за цел живот.

Ако си бремена, а не си во брак, се соочуваш со голема одлука која треба да ја донесеш, што засекогаш ќе го промени твојот живот.

“Read More”

  • -
абортус

Близначки

Во почетокот на 2015, бевме гости во една емисија на една од националните телевизии каде зборувавме повеќе за нас и нашата работа во „Лидија“.  ен ден по нашето гостување во емсијата добивме телефонски повик од еден  брачен пар. Тие ја гледале емисијата претходната вечер и побараа да се сретнат со нас со цел да поразговараме малку повеќе околу нивната моментална ситуација. Овој брачен пар бараше помош и повеќе информации за тоа каде може да направат абортус.

“Read More”

За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.