„Ако не сакаш, не мора да го сториш тоа. Бори се!“

  • -
советување

„Ако не сакаш, не мора да го сториш тоа. Бори се!“

Елена беше грижлива мајка на четири убави девојчиња. Отсекогаш сакала да има три деца, но животот ги изненади со близначки, па во моментот беа горди родители на четири деца. Никогаш ни не помислувала дека повторно ќе треба да купува тест за бременост. Нејзиниот сопруг и рекол дека е сигурен дека внимавал, но циклусот и доцнеше.

“Read More”

  • -
советување

Дали ќе можам? Дали ќе успеам?

Бојана беше млада мајка на две дечиња, а помалото од нив две имаше само 9 месеци. Таа сега беше повторно бремена. Бидејќи оваа бременост беше непланирана, Бојана беше многу исплашена и сметаше дека е пребрзо да има уште едно дете. Многу ја измачуваше и плашеше фактот дека сама ќе треба да се грижи за три деца, бидејќи нејзиниот сопруг често е отустен и патува надвор од државата поради работата.

“Read More”

  • -
нашите херои

Дали сме подготвени да станеме родители?

Тања беше млада девојка на возраст од 19 години која заедно со нејзиното момче бараше решение за прекин на бременоста. Тој беше решен да ја поддржи било која одлука што ќе ја донесе Тања.

Нашиот советник имаше прилика да зборува со нив за сите можни опции, ризиците и можните последици од абортусот, за пренаталниот развој на бебето и ги охрабри да размислат за сите опции што им се на располагање.

“Read More”


За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.