Абортус или посвојување? Одлука за цел живот.

  • -
посвојување

Абортус или посвојување? Одлука за цел живот.

Ако си бремена, а не си во брак, се соочуваш со голема одлука која треба да ја донесеш, што засекогаш ќе го промени твојот живот.

“Read More”

  • -
бременост

Абортус или посвојување?

Еден пролетен ден, во нашата канцеларија дојде една млада девојка која беше бремена 16 недели. Таа дознала за нашата организација од нејзина блиска пријателка.

Беше збунета и исплашена. Не беше сигурна што да направи. Според законот во тој момент, беше доцна за абортус, а истовремено не беше ниту во можност сама да се грижи за детето.

“Read More”

За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.