Што после спонтан абортус?

  • -
спонтан абортус

Што после спонтан абортус?

После искуството на спонтан абортус жената може да се соочи со длабоко чувство на тага, празнина, чувство на вина, депресија.

“Read More”

  • -
абортус

Што после абортусот?

Некои жени и нивните партнери можат да  доживеат чувство на олеснување непосредно после абортусот, но многу од нив подоцна се соочуваат  со чувства кои воопшто не ги очекувале.

“Read More”

  • -
последици од абортус

Последици од абортусот

Физички последици од абортусот

За жал, ниту еден искусен специјалист нема да даде 100% гаранција дека  абортусот  ќе помине без компликации и дека нема да останат последици. Станува збор затоа дека абортусот може да биде реална закана за здравјето, како и за животот на жената.

“Read More”

За Нас

Центар за советување и помош на жени „Лидија – СРЦЕ ШТО ЧУКА“ Штип

Сите услуги кои ги нуди Центарот се бесплатни и дискрецијата е загарантирана. Нема објавување никакви податоци според Законот за заштита на личните податоци.